En klassiker fra Cuba. Kombination af god cubansk rom, syrlig lime og sød sukker gør denne drinks til et absolut sommerhit, som er let at lave! Her er det vigtigt at bruge god cubansk rom, det gør hele forskellen.
Ingredienser
- 5 cl Conde De Cuba 3 års rom
- 3 dråber Daiquiri Bobs Bitters
- 2,5 cl Monin Sukkersirup
- 2,5 cl Limesaft
Fremgangsmåde
- Fyld shaker med is
- Tilføj alle ingredienserne.
- Shake til kølig.
- Si den kølige væske over i et coupe glas.
Se hvordan du laver den her:
Om produkter
Conde De Cuba 3 års rom
Conde de Cuba er en lys cubansk rom, som bruges til klassiske rom cocktails. Rommen høstes, destilleres, lagres og tappes i en lille by med 2.000 indbyggere fra provinsen Las Tunas i Amancio Rodriguez, sydøst på Cuba. Landets klima er ideelt til dyrkning af 100 % oprindelige sukkerrør “medialuna”.
I IX-tallet blev rom af høj kvalitet værdsat. Destillerier dukkede op med støtte fra det spanske kongerige. Cuba blev fødestedet for rom, hvilket er takket være en anmodning fra den spanske konge, der foretrak spiritus der er delikat i smagen. Her er rom lettere og sprødere end andre steder i Caribien. Hele det integrerede system er placeret på plantagen, inklusiv sukkerfirmaet til at få honning, destilleriet, Ron Sevilla-fabrikken og romkælderen.
Den lyse rom har en aroma af let og delikat eg, med smag af vanilje og lette appelsin noter. Flasken fås i 70 cl med 38% alkohol.
Bob’s Bitters Daiquiri er lavet på karamelliseret ananas, pebermynte, frisk mynte og andre komplekse urter. Her får du en mere bittersød smag, frem for den klassiske bitre smag, som en bitter typisk er kendt for. Den er bittersød med smag af friske urter og frugter, derfor er den perfekt til dig, der vil pifte din daiquiri lidt op. Der er 10 cl i en flaske, som indeholder 37,7% alkohol.
Bitter bliver normalvis ikke brugt i en daiquiri, men Simon Difford, der står bag idéen på denne bitter, mente at den klassiske cocktail ville have gavn af den kompleksitet og smag, som en bitter giver. Herefter udfordrede han Bob til at lave denne cocktail elixir, som giver din daiquiri lidt ekstra spræl.
For hver flaske der bliver solgt, donerer Bob’s Bitter £1 til velgørenhed.
En af de mest velkendte sukkersirup og basen for mange klassiske cocktails.Den fremstilles af 100% ren rørsukker samt filtreret vand. Monin sukkersirup har en krystalklar farve og uden nogen aromaer har den alligevel en sød sukkersmag. Den er perfekt til cocktails, men du kan også bruge den til at forsøde te, kaffe, smoothies eller frugt punches.